Upprörd

Ibland blir man så arg. Tittar just nu på uppdrag granskning om förlossningsskador. I programmet sägs att 3000 kvinnor får svåra skador vid förlossning varje år men att en stor del av dessa hade kunnat förhindras. Finland har en mycket bättre statistik pga förebyggande åtgärder och även Norge har minskat antalet skador.  I Sverige verkad dock ingen anse att de har ansvar för att förbättra förlossningsmetoderna och vården för kvinnor. Inte socialstyrelsen och inte vården i stort. Åtminstone inte utan politisk vägledning. Hemskt att det får lov att vara så och att de kvinnor som drabbas behandlas som de gör. I ett modernt samhälle som Sverige faktiskt är borde det vara en självklarhet att man bemöts på ett värdigt sätt inom vården samt att man kan lita på att skadeförebyggande åtgärder tas på allvar.

Dålig dag

Idag har inte blivit som jag tänkt. Hade tänkt göra så mycket, istället har jag gjort precis ingenting. Sjukt frustrerande. Jag tror dessutom att jag håller på att bli sjuk. Säkert smittad av Micke men jag tänker då bestämt vägra att bli sjuk för snart kommer Cecilia! Å innan dess finns det lite att göra. Typ imorgon....
För övrigt gjorde jag igår en mycket god pyttipanna. Höstig färg fick den också!

Städdag och hemmamys

Starten på veckan känns seg. Kanske för att det inte händer något speciellt just nu och att förra veckan ändå innehöll sina ljuspunkter. Kick-offen med mentorskapsprojektet som kändes väldigt lyckad. Å så såklart Stockholm med Micke och hans syskon. Det var supermysigt och operan var även den bra. Kanske är det just för att förra veckan blev så bra som det känns lite avmättat att vara hemma nu. Det faktum att jag har tusen paragrafer lagtext att läsa igenom gör kanske inte saken bättre.
Längtar tills på fredag då Cec kommer! Har lite problem med att bestämma mig hur jag ska julpynta men det är ett ganska roligt problem om man tänker efter.
Har haft kisse på besök idag, alltid lika uppskattat. :)
Högst på önskelistan står en kisekatt! Iallafall om jag kunde bestämma hur allt borde va...
Nu ska jag rycka upp mig å komma igång med plugg å städning!

Klassamhälle?

I vekans avsnitt av Kobra diskuterades ordet white trash och dess använding i Sverige. I programmet diskuterades en hel del intressanta saker. Bland annat ifrågasattes svenskarnas ovilja att prata om klasser. Att vi på något sätt var så fast vid att vi inte lever i ett klassamhälle, för det är fult, så att vi nästan helt missar diskussionen om resurs- och maktfördelning. Medias och filmvärdlens skildring av fattiga svenskar bildar förakt, eller åtminstone visar det på det förakt som finns för den "undre" klassen som ofta skildras som omoralisk. Ett fenomen som sedan länge förekommit i svensk media. Det intressanta i avsnittet tyckte jag låg i kopplingen som gjordes mellan människors utanförskap och politiken. Socialdemokratins mål att jämna ut klasskillnader som efter en tid vid makten resulterat i en föreställning om att det inte längre finns några klasser, vi talar åtminstone inte om dem. Analyser om att S tappat bort sig i kampen om att kämpa om en utjämning. Om Sverigedemokraternas frammarsch somskapat ett  behov  av att lägga skulden på någon för främlingsfientlighetens uppgång, skuldbäraren -den vita och obildade svensken.


Kanske behövs det en diskussion om klass? Inte minst för att råda bot på det förakt som finns hos många om de som har mindre resurser. Kanske hade vi genom att fånga intresset av de som känner sig utanför i vårt samhälle kunnat minska främlingsfientligheten? Kanske är det bara en fördom att en viss typ av personer är främlingsfientliga? Kanske bygger det mesta endast på fördomar, fördomar från alla håll. Kanske är människans behov av att skapa ett "vi och de" större än vad man tror? Kanske borde vi lite oftare tänka på vad vi säger och tänka en gång extra innan vi dömer människor i vår omgivning? I annat fall är vi inte bättre än andra främlingsfientliga.

Breaking dawn

HAHA, var nog första känslan när jag steg ur biosalongen igår. Trots det tyckte jag faktiskt att filmen var bra speciellt om man jämför med de tidigare filmerna. Den var dock inte riktigt som förväntat, utan bättre. Visst var den periodvis barnsligt töntig, men det var väntat. Jag blev dock lite förvånad av hur läskig eller rättare sagt obehaglig jag tyckte den var. Visserligen är det inget nytt att jag är lite känslig men jag har ändå lite svårt att förstå att de faktiskt sänkte åldersgränsen på den då jag har svårt att se att en elva åring inte blir illa berörd av den när jag som är dubbelt så gammal blev det. Jag kan inte heller tycka att det är helt okej att en 7-åring kan se den med förälders sällskap.
För övrigt är det alltid lika roligt att se filmer med en flickig publik. Alla kommentarer och instämmande "aaawe" osv. -underhållande!

Ensamhet

Idag är dagen då jag skaffat mig ett twitter account! Efter några sökningar fann jag dock att jag inte hittade några vänner alls. #I'mallaloneattwitter

Måndag och en rolig vecka att se fram emot, eller?

Hej hopp!
En jätteäcklig sak är att jag idag drog av mig min tumnagel, om ni nu ville veta vilket jag inte tror att ni egentligen ville men nu vet ni! Hade höga förväntningar på denna vecka och har väl till viss del kvar dem även om jag inte trodde att det skulle vara så mycket att göra så snabbt i den nya kursen som började idag. Vi har idag haft den första och enda föreläsningen, dvs inga fler föreläsningar denna terminen -konstigt. Det blir dock seminarium på fredag och inlämning på torsdag -hej å hå! Härligt att redan efter första dagen känna att man ligger efter i kursen...
Imorgon ska vi förhoppningsvis se Breaking dawn, hoppas att det blir bra! Om inte annat kan jag äta lite biosnacks :D

Min nagel ser inte klok ut å bör nog hållas utom synhåll för allmänheten...
ADJÖ!

fuskstart

Jag kunde inte hålla mig längre! Underbart !



Det är så jag säger det.

När jag tänkte på dig,
kände du mig?
genom antennerna
och sateliterna

När du låg på gatan
medan rymdskeppen
sände meddelanden
genom atmosfären
och världen förtjänar inte dig

För du är det finaste jag vet
när allt annat är falskt och fel
och jag bara går ner mig
för det är så jag säger det
till dig
- du är det finaste jag vet

Allt roligt börjar
och slutar med
att vi är nere och ute igen
men vad behöver vi
egentligen?

Jag vänder mig om,
hon bara ler
allén är inte så dålig ändå
när du går brevid
och det är så jag säger det..



Håkan Hellström ♥


Energi

När jag gick hem idag och såg alla som satt på fiken och hade det trevlig fick jag en sån otrolig saknad av Cec. Sen tänkte jag lite på min dålig dag igår och hur allt så lätt hade kunnat fortsätta i samma spår idag, men det gjorde det inte! Nej, för jag bestämde mig för att sådär kan man inte hålla på och dessutom har jag ju massor av saker att glädjas åt. De kommande veckorna har jag en massa saker inbokade som jag längtar till. Konferensen med Centerpartiet imorgon, studiebesök på Skatteverket på måndag, Mentorskapsprojektet, Breaking Dawn, Stockholmshelg med Micke, pepparkaksbak med Cecilia, Saras 25årsfest, ev besök av Linnea å sen är det typ jul. Å det finns nästan inget som jag tycker om så mycket som jul!  Alltså behöver man inte ens tänka efter särskilt mycket utan att inse att jag nog egentligen inte har så mycket att inte glädjas åt, alls. Med den tanken, att jag har en massa saker att glädjas åt, tänker jag ta mig till gymmet!
Ciao!

Mörker

Dagens känsla: Katastrof. Det kanske inte är en egentlig känsla, men är ändå det ord som bäst beskriver känslan jag har just nu.
Det blev ingen franska idag, istället sitter jag här med lagboken å en massa disk...

Novemberdagar

Tiden går alltid lite för fort på helgen. Jag har iallafall haft en supermysig helg tillsammans med Micke . Vi bokade hotell till Paris -lääängtar!

Inpiration

Igår var en kulkul kväll. Det var roligt att träffa alla nya i CUF och framförallt att få möjlighet att träffa Annie Lööf. En otroligt inspirerande kvinna, enligt mig.
Därefter var det förfest hemma hos Hake, Madde och Ullis. Å sen Caj. Roligt! 

Värme och dimma

Efter spinningen i väntan på bussen stod jag brevid en familj, en mamma och två barn i 6-8års åldern. Plötsligt sträcker sig pojken efter sin mamma och ger henne en puss, å sen fortsatte han att pussa på henne å sa något, jag hörde inte vad men han såg så lycklig ut. Jag blev varm i hela kroppen! 

Mörk söndag

Höstens mörker tränger sig verkligen på och känns för varje dag som går allt mer påtagligt på energin. Idag har jag iallafall fått gjort allt jag tänkt. Å glad är jag för att jag hann till träningen som jag inte trodde att jag skulle hinna med!
För övrigt borde det vara förbjudet för mig att titta på vissa avsnitt av grey's. Igår kväll kom jag till avsnittet där George dör och allt blir bajs. Alltså, jag tror jag grät, nästan så att det blev lite pinsamt även om jag satt i min ensamhet, i över en timme. Jag grät tills jag var tvungen att sluta för att jag hade så ont i huvudet. Så ibland kan man inte annat än att undra över varför jag utsätter mig själv för det, eller kanske varför jag reagerar så starkt på en serie. Men grejen är den att jag kan inte låta bli. Jag kan inte låta bli att titta på sånt som gör att jag reagerar stark både på glädje och sorg. Å jag kan framförallt inte låta bli att gråta. 

Något som är sorgligt fast på riktigt är att en av världens bästa hästar, Hickstead, dog  mitt under värdlscuptävlingen i Verona tidigare idag. Otroligt sorgligt för hans ryttare Eric Lamaze och ridsporten. Tillsammans låg de världsetta och vann den individuella hoppningen i OS 2008.

November

Hur gick det så fort? Har inte hunnit med alls så mycket som jag hade tänkt att jag skulle.
Jag är som de flesta vet en Grey's anatomy-nörd. Det finns ingen annan serie som jag sett så många gånger och som jag fortfarande älskar varje minut utav. Så det känns lite sorgligt om detta nu är sista säsongen. Det slog mig dessutom att jag sitter och väntar på det nionde avsnittet vilket innebär att säsongen kommer vara slut snart, alldels för snart!
Jag kan för övrigt inte låta bli att bli lite glad när Miss Lis låtar spelas i Grey's anatomy. Jag tycker det är kul att en svensk artist får den publiciteten i en så populär serie. Tummen upp för det!

Nu ska jag återgå till att skriva PM. Måste ta mig ut på en promenad senare idag, underbart novemberväder ute!
Adios!

Lunch-Zumba och kvällsfika

Zumban var så kul idag, även om den emellanåt var svår. Helt klart en roligt träningsform som jag kommer att fortsätta gå på.

Ikväll har Sara, Hannah och Erika varit på fika hemma hos mig. Supermysigt var det att träffa dem. Saknar våra fikor och vinkvällar. Å Cecilia, jag saknar att hitta på roliga saker med dig, så, snääälla, flytta tillbaka hit till oss!
Två söta flickor och en dålig fotograf. Cec, vi behöver helt klart någon som kan ta ordentliga bilder!
Dagens ord: Färst (få, färre, färst. Se Språknämnden).

Drömmar

Vaknade imorse av att jag drömt en mardröm. Sedan när jag stigit upp ur sängen upptäckte jag att jag rivit mig lite på benet och va lite öm, konstigt. Nu har jag ett fint blåmärke på samma ställe så jag kan inte annat än att undra vad som hände inatt?
Igår var jag hos Angelica med Selma och Amanda. De hade gjort en så god fisksoppa så det finns inte! En välförtjänt och supermysig kväll.
Idag har varit en allmänt jobbig dag men jag ändå fått gjort lite vettigt och det finns lite bra saker som hänt också. Exempelvis så är idag dagen då även jag fått mig en iphone! (Håll tummarna för att jag behandlar den bättre än ipoden/ipodarna...)
Nu ska jag leka lite med den å drömma mig bort till jullovet som jag börjar längta till något så fruktansvärt. Jul är nog typ det bästa jag vet. Allt är så mysigt och luktar gott. Jag vill ha jul nu nu NU! Kanske skulle man börja skriva på sin önskelista :)