Saknad

Kära fina macbook pro du är mycket saknad. Windows är inge kul å du är mycket finare än alla andra.


Snälla kom tillbaka! :'(


//Ledsen tjej

Förnedrande

Vi hade inbrott hemma hos mamma i söndags. De hade rotat igenom hela huset. Tog våra datorer, smycken å pengar. Tanken på att någon varit inne i huset är så hemsk. Undrar vad det är för människor som väljer att göra något sånt. Värdet på sakerna de får med sig är ju relativt litet ändå, åtminstone i förhållande till hur mkt det ställer till det för oss som drabbats. Affektionsvärdet går ju aldrig att ersätta inte heller går det att så lätt att ta bort känslan av förudmjukelse, obehaget att vara ensam hemma eller att lämna hunden ensam.


Känner Att mars måste bli en bättre månad!

Just nu känns
allt väldigt mörkt.

Vår!

Fick en impuls igår, så idag bär det av till Linköping å Cecilia!

Förälskelse

Sitter och tittar på Svenskt Tenns hemsida och känner att det inte hade gjort nått alls faktiskt om jag haft lite mer pengar att spendera på inredning.

Måndag, ny vecka, ny kurs och nya möjligheter!

Startade dagen med ett spinningpass fastän jag egentligen hade velat ligga kvar i sängen något längre men det var hur skönt som helst (läs jobbigt)! Nu sitter jag och frukostmyser och låter mig för ovanlighetens skull unna mig att bara sitta å lyssna lite på radio. Innan lyssnade jag alltid på Morgonpasset i P3 men det hinns inte med nuförtiden. Idag gästas de dessutom av ingen mindre än Annie Lööf, så det är ju en självklarhet att lyssna!



Saknar min syster. Tycker att hon kan komma å hälsa på, kanske baka lite bullar?



Idag ska jag se om jag fortfarande tycker det är kul å kan sjunga. Gospelkör, ska bli spännande.

Medvetenheten

Medvetenheten om att allt kan ryckas undan, när som helst, och bara försvinna. Det är en mycket skrämmande känsla. Medvetenheten över hur sköra våra liv är gör sig påmind när saker inte blir som de borde. När det inte alls är rättvist eller går att förstå. Det är så lätt att låta dagarna bara passera, det skrämmer mig nu. Medvetenheten och verkligheten.

Känner mig inte alls redo för vad som stundar. Undrar vilket sätt som är effektivast när man behöver att skaffa sig extra energi.

En vecka å snö

Jobba tills vi går i graven? Ungefär så har det låtit i veckan. Å jag tycker det är jättesvårt. För samtidigt som systemet inte går ihop och vi helt klart måste göra något åt detta så är det klart att det är svårt för alla att jobba längre. Som jag ser det finns det en mängd olika problem som måste lösas.

Reinfeldt pratar om att vi ska vara öppna för att byta karriär, och det tror jag att många kan vara. Speciellt de med tungt krävande fysiska yrken. Problemet ligger väl snarare i hur detta ska gå till. För att göra ett karriärsbyte krävs både att kompetens införskaffas, oftast genom högre utbildning, vilket kräver att det finns möjlighet att studera även i högre ålder. Naturligtvis är det idag möjligt, men jag tror att det är ganska svårt att vid 40-års ålder med familj och villalån bestämma sig för att överleva på CSN. För de allra flesta är det nog inte ett realistiskt alternativ. Det är ett problem som måste lösas. Sedan har vi arbetsmarknadsproblemet. För att kariärsbyten ska vara möjliga måste arbetslivet också vara öppna för att man som äldre inte har den där oftast praktiska erfarenheten som efterfrågas.

I grunden tycker jag att det är bra att folk ska kunna jobba så länge de vill.För samtidigt som många tycker att det är länge att jobba till 67år, eller den omdiskuterade åldern 75, så finns det de som verkligen inte vill sluta jobba för att de uppnått en viss ålder.  Samtidigt har vi stor arbetslöshet bland unga, vilket ändå får mig att vilja fokusera på att få dem i sysselsättning innan det blir aktuellt att tala om att de över 70 år ska ha rätt att sitta kvar på sina jobb så länge de önskar. Bäst hade väl varit om det inte fanns någon ålder för pension utan att det var ett individuellt beslut.

Konklusion: det där med pensionsålder är inte en helt lätt fråga.



För alla er som inte sett fredagens avsnitt av Skavlan, gör det! Lätt ett av de bästa/underhållande/upprörande på länge.


Av dem som sett programmet är det väl få som inte upprörts av "relationsexperten" John Grays extrema syn på relationer för att inte tala om mannens biologiska begränsningar... Jag har själv svårt att ta honom riktigt på allvar samtidigt som det är beklagligt att det finns människor som ser på relationer på det viset. Må hända att tanken med hans extrema syn på hur mannen i ett förhållande ska behandlas av sin fru är att just provocera men det han säger är verkligen skrämmande. Nej, det är svårt att ta någon på allvar som har en så verklighetsfrämmande bild av män och kvinnor och deras förmågor. Jag skulle säga att hans påståenden rentav är en kränkning mot alla män, för vad är det egentligen som han säger? Att män saknar förmåga att hjälpa till i hemmet? Hela inställningen till den typen av relation som herr Gray förespråkar får mig att bli lite illamående. Jag kan inte låta bli att undra vem som går på hans kurser? Är det folk som verkligen behöver hjälp eller vill de bara få sig ett gott skratt? För mig och förmodligen för dem flesta andra svenskar känns det som en oerhört förlegad syn på relationer att kvinnan ska truga åt mannen och om hon har tur och bara ber snällt så kan hon få hjälp med hushållet. Sorgligt nog tänker jag att det kanske bara var en kulturkrock...

På skakiga ben...

Idag är jag så bra, för jag har klättrat på klättervägg och trotsat min höjdrädsla. Hela vägen upp kom jag, hurra för mig!

J'adore

Å vad jag tycker om Paris! Det har varit en alldeles underbar helg med massor av fransmän som ser ut som fransmän å massor av fransmän med baugetter under armen.



Solig promenad.
Utanför Louvren.
Min favorit staty. Ser härligt läskig ut!

Vi gjorde en paus i vårt konsttittande och när vi kom tillbaka hade solen nästan gått ner.
Jag var nästan mer imponerad av byggnaderna och alla underbara salar!

En av de absoluta höjdpunkterna var helt klart Notre dame.

En liten gränd i Montremart.


Fula fiskar

Skuttat rundor och varit glad hela dagen. Göteborg har varit så fint i solens sken och allt har bara varit jättebra tills... Någon j*vel stal mina pengar! Så himla fult! Finns nog inte ord för hur arg och ledsen jag är. Jag som inte tyckte att jag hade råd att åka till Paris men "unnade" mig det ändå. Nu känns det inte alls lika roligt längre. Får bara hoppas att försäkringen ersätter något.
God natt,
//Carolin som hatar människor mer än något annat just nu. (Därför är det ju lite synd om fiskarna med tanke på min liknelse i rubriceringen...)

Sporadiskt snöfall

Imorgon får jag träffa Micke!