Breakfast for dinner

Här i aussie-landet är allt som vanligt igen. Jag pluggar, tränar med Elin och njuter av våren. Igår va en vuxen man på en av mina föreläsningar barfota och en kille på gymmet tränade i flippflopp -inga konstigheter alls.
Själv föredrar jag mina rosa innetofflor!
 
Ikväll ska jag hänga med de andra utbytesstudenterna. Det ska bli kul för det va ju ett tag sen sist nu. Vi ska ha breakfast for dinner, något som amerikanerna verkar tycka är något speciellt. Så speciellt att de kallar det just breakfast for dinner och gör en grej av det. Själv tänker jag att det inte alls är något ovanligt att käka mackor, pannkakor eller fil till kvällsmat, det gör jag ju nästan jämt. Hade nog föredragit att grilla i det fina vädret men det får bli en annan gång. Dessutom är det mörkt vid sju, en av de sämsta sakerna med detta land. Det å hajarna.

Tvångsmässig städmani?

Jag glömde ju! Idag när jag kom hem från biblioteket va köket städat. Jag frågade förvånat en av tjejerna vem som städat å hon svarade fnissande att det va en tjej från 2 north, dvs våningen under, som kommit och börjat städa och diska alla saker, utan att säga något alls. Hela kvällen har alla gått å småpratat om denna mystiska händelse. Ganska nöjda över händelsen har vi alla undrat: VARFÖR någon skulle vilja städa vårt kök?! Det är ju så äckligt att ingen som bor här vill städa. Tror vi att man kan hoppas på att hon kommer tillbaka nästa helg? :)

Tillbaka down under

Här har det stått stilla ett tag. Det har däremot inte jag gjort. Jag har ju faktiskt tagit mig till andra sidan jorden och tillbaka igen, men det vet ni ju redan.
 
Kom "hem" i fredagkväll australiensisk tid och har helt enkelt varit för trött för att blogga. Det kändes och känns fortfarande jättekonstigt att vara här igen. Fast ändå konstigt på ett bra sätt. Ser fram emot spring break och sen tror jag att allt kommer att gå så fort. Bara de där examsen som är lite jobbiga men sen blir det sol, bad och surf för alla slantar jag har kvar ;) 
 
Sjukt trött har jag varit sedan jag kom, och att jag drog på 
mig en liten förkylning innan jag åkte gjorde väl inte det hela lättare.
 
Jag har hunnit med en eller två tidzoner...
 
 
Jag hade  intentioner på att hinna plugga ikapp lite men det har jag inte riktigt varit kapabel till. Istället har jag försökt plugga och varit ute i det fina vädret. Idag har jag ändå gjort ganska så mycket. Har hunnit med att bruncha med Elin på söndagsmarknaden, "power" walkat (det va för varmt för att springa, och inte gick det fort att gå heller...), fikat med Elin och Christian, suttit i biblioteket och försökt plugga, suttit hemma och försökt plugga, lagat mat (!) å försökt plugga lite till. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det va väldigt trevligt att få komma hem och träffa alla. Det kändes skönt att få se hur Sally har det och att hon och Emilia verkar trivas bra ihop. 
 
 
Hann även med en lunch på Hovshallar med mormor och mamma. Utanför hittade vi söta små kor.
 
Och finfint va bröllopet! 
 
Nu ska man snart sova här i Australien, så det är bäst att jag gör det så att jag vaknar imorgon till min redovisning.. 
 

Landet Oz

Idag har jag varit här i två månader. Det har gått från kylig vinter till behaglig vår, och jag måste faktiskt säga att jag gillar det. Det känns som att jag kommit in i vardagen här, och som att saker som jag i början tyckte va konstiga inte längre känns fullt så konstiga. 
  1. Jag har börjat komma in i vilken sida av vägen man möter andra på. Det låter kanske enkelt men vanansmakt ska inte underskattas. Det är skitsvårt :P
  2. Om möjligt svårare är att möta andra i trappor, men även detta hanterar jag i 8/10 fall. 
  3. Jag blir inte längre (lika) förvånad när det kommer en bil på fel sida av vägen. Jag tittar i 6/10 fall åt höger först innan jag passerar vägen. Att jag sedan i 3/10 fall tittar åt alla håll å väntar tills gatan är tom är en annan sak. (1/10 gånger glömer jag bort mig helt å hoppas att jag har turen på min sida...)
  4. Det är inte konstigt att köpa sokräm på dunk..
  5. Jag blir inte längre förvånad när det kommer någon gåendes barfota. Först tyckte jag att det va både konstigt, äckligt och kallt... 
  6. Jag har förstår en hel del förkortningar, vilket underlättar kommunikationen med alla aussies. Att någon ska ha en barbie (bbq) är inget konstigt. 
  7. Jag behöver inte längre konvertera alla priser till svenska kronor. Det känns helt normalt att ett paket mjölk kostar 1.25 dollar, att en kopp te går på minst 2.5 och kitkat kostar ca 1.90 dollar.
  8. Jag svarar likt en sann aussie "not too bad" på frågan "how are you?".
  9. Jag har vant mig vid att det låter som om man är i en djuraffär när man är utomhus och att det flyger runt färgglada små papegojor överallt.
  10. Jag har till och med vant mig vid college-livets alla fester och allmänna grisigheter. Känns inte som att det är så mkt som förvånar mig längre. 
Jag har dock inte lärt mig dricka goon och äter varken fairy bread eller vegimate. 
 
 
(Just nu sitter jag på flyget till Kuala Lumpur, mindre än ett dygn kvar nu!!!)
 

And here I come!

I Oz är det nu onsdag = avfärdsdag!!!
 
Nu är det SÅ nära! Bara en liiiiiiten flygresa på sisådär 28 timmar...
 
Sedan väntar snabbvisit - Hälsa på Sally i Sjöbo, mysa med mamman å Baloo - mysa med Micke å hans familj - Bröllop (!) - mysa med lillsis - å lite mer mys kanske - Hem till Melbourne!
 
...Ladda om för Spring Break!!!!
 
 
Kommer bli AWSOME, som aussisarna skulle sagt :D
 

T-re Mi-ssi-ssi-ppi...

Gårdagens presentation gick bra. Vi va rädda för att bli sågade av läraren, som alltid är jättehård, men hon fyllde bara i lite som hon tyckte vi missat och både hon och klassen gav oss bra kritik. Säkert för att vi va tre svenska utbytesstudenter å en stackars aussie. :P 
 
På dagens schema står det hemtenta i Criminal Law. Det är faktiskt mycket roligare än vad jag först trodde. (Detta inlägg va schemalagt, å jag måste säga att jag inte är lika positiv efter att nu sett tenta-frågan. Varför Är det alltid så att de gör det krångligare under examinationen än under föreläsningar och seminarier?! *orkar inte*...)
 
 
Det som är så perfekt är att vi fått välja om vi vill göra hemtentan själva eller i grupp. Så till min hjälp har jag Emma och Christian. Två mycket kloka SU-studenter. Lucky me!
 
 
 
Hur fint är det inte att jag snart är hemma?! 
 
Saknar världens bästa fjant megamycket! 
 
Bjuder på en gammal bild på herr skrutt:
 
Cheeers! 

T-vå Mi-ssi-ssi-ppi...

Idag är det redovisning i min mänskliga rättigheter-kurs! Finlir på uppsatsen.
 
INGEN VILA INGEN RO.
 
 
Två dagar kvar... <3
 
 

Sunny Sunday

Ni vet när man bara vill ha en sån där dag när man inte behöver göra någonting alls. Den perfekta söndagen helt enkelt. När man bara kan slappa och göra precis vad man vill. Sådana dagar som brukar kännas liiite för långsamma och tråkiga. En sån dag hade jag velat ha nu. 
 
Fast det går ingen nöd på mig. Jag sitter å lyssnar på trevlig musik medan jag skriver och har det ganska skönt, bortsett från att jag måste bli klar med uppsatsen. Utanför mitt rum sitter dock alla mina floormates å slappar. Utanför mitt fönster kastas det frisbee och solen skiner...
 
 
 
Söndagslunchen är den bästa! Jag har de senaste veckorna haft för (o)vana att promenera till söndagsmarknaden som hålls på en av parkeringarna på campus. Där finns en familj som har ett stånd där de säljer mat från deras gård. De är så mysiga och maten är väldigt god. Här är deras hamburgare tillika dagens lunch:
 
 
Nu är det dessutom snart dags för er där hemma att vakna. 
 
Cheers!
 

E-n mi-ssi-ssi-ppi...

Vänder å vrider på min uppsats - tiden går långsamt... Längtar till så mycket just nu. Så mycket jag vill göra! Sverigebesök, Spring Break-resa till Cairns, shoppa, sola, upptäcka, njuta... Hoppas tiden räcker till!


Längtar tills jag får träffa Micke 
 
 
 

Nedräkning

Det är nu mindre än en vecka kvar tills jag sitter på flyget hem!

Är sjukt ofokuserad just nu. Försöker skriva på uppsatsen men har så många tankar som far genom huvudet hela tiden. Kanske är det bara sömnbrist...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vår och pollen

Det märks att det blivit vår i Melbourne nu. Vi har haft så fint väder nu i flera dagar. Inte en endaste lite regndroppe. Dessutom har alla träd å buskar börjat slå å blomma ut nu också. Det går väldigt mycket fortare än hemma. Kanske inte så konstigt med tanke på att det är sommarvärme här om man jämför. Än så länge är jag inte allergisk, håller tummarna! 
 
 
Medans alla andra steker i solen har jag mest befunnit mig inomhus, pluggandes. Har en hel del att göra, men det är helt okej för jag ser fram emot de kommande veckorna. Först en snabbtripp hem till Sverige och sedan Cairns under vårt spring break! Kan inte förstå att vi redan är inne på vecka sex, det är alltså halva terminen (exkl. exam week ) (!). 
 
 
Lite har jag hunnit med att njuta av solen, för läsa gör man ju faktiskt lika bra ute å D-vitamin behöver man, speciellt efter en "lång" vinter! 
 
 
 Mitt favorit Eukalyptusträd, alldeles perfekt att sitta och läsa under. :)
 
Var även ute å sprang en runda idag med Lisa. Hon visade mig vart hon brukar springa, trevligt. Det var dock alldeles för varmt att springa för min smak. Ska se om jag får till nån mer runda innan jag åker hem när det är lite mindre varmt.