Tribe Theme Party

 

Fest å maskerad igår på Menzies College. Min våning hade Tribe tema. Färgvalet kändes självklart, må hända att det gick något över styr efter ett tag med alla kroppsmålningar men väldigt roligt! Så här dagen efter kan jag väl medge att jag kanske mer liknar en påskkyckling än en krigare... :P
 
 
 
 
 
 

Melbourne och solsken

 
 
Efter en natt i Melborune spenderade vi dagen promenerandes i Melbourne. Vi startade med en mysig frukost på Queen Victoria Market för att efter lite marknads shopping promenera till hamnområdet Melbourne Docklands.
 
 
 
Solskenet varade inte så länge men det regnade i allafall inte...
 
 
 
 
 
 
Nu har vi även bokat vårt flyg för spring break till Cairns :D Kommer bli så bra! Ikväll ska Menzies College ha fest. Nu har de flesta kommit tillbaka för skolan som börjar imorgon och alla nya är på plats. Ska bli roligt även om jag ska ta det lugnt så att jag vaknar till min första föreläsning imorgon, Human Rights Law står på Schemat. 
 
 
 
 
 

Eureka Skydeck 88

Har legat sjuk hela dagen men tog mig in till Melbourne på kvällen för kvällens event som va att titta på utsikten från Eureka Skydeck 88. 
 
Flinder Street station
 
 Eureka Skydeck 88 
 
 
 
Melbournes högsta byggnad ca. 300 m och 88 våningar
 
 
 
 
 
 
 

Pizza i mängder och längder och dålig service

Jag har inte mått så jättebra de senaste dagarna. Har dragit på mig en förkylning och har ganska ont i halsen. Stackars mig. Jag har därför fått mycket te och vila. I söndags följde jag dock med till Ikea där vi åt lunch och köpte kaviar! 
 
Köttbullar och potatismos till lunch -mums!
 
Näe, skoja bara, jag har självklart inte ätit potatismos och köpe-köttbullar. Jag åt en "svensk smörgås" istället :D
 
 
 

Igår va jag helt slut så jag sov typ hela dagen. På kvällen tog jag mig till filmkvällen som anordnades av collegen. Det bjöd på lite pizza, vilket en fattig utbytesstudent i Australien, där allt är dyrt, inte tackar nej till, sjuk eller inte!
 
 
 Tomás från Finland och Christian från Sverige va glada för maten :)
 
 

Idag mådde jag något bättre så jag hängde med Elin och Christian till stan för att fixa våra studentbusskort, shoppa lite, lunch i Chinatown och ta en riktig fika. Det va en riktigt trevlig dag! Vi vandrade runt på gatorna i centrala Melbourne, börjar känna igen mig lite nu. Fixade våra busskort, som vi fick under mycket protest. Först blev Christian utskälld. Sedan blev jag  utskälld för att vi överhuvudtaget kom dit. Jag förklarade att vi ändå va i stan och fick till svar att det va idiotiskt. Tydligen hade jag dessutom glömt signera mitt papper på ett ställe vilket ju var en ren katastrof. Jag tycker verkligen inte om att bli skälld utan anledning och blev ganska arg. Stationen är fin men om ni någon gång behöver hjälp så gå inte till Flinders Street Station...
 
 
 
 
Jag införskaffade bland annat ett par nya tofflor att gå på alla läskiga heltäckningsmattor som vi har här på Menzies College. 
 
 
 
Jag hittade förutom mina fina tofflor en perfekt tröja till Joanna!
 
 
Nu ska alla vila upp mig medans resten av de college-boende ska ut å festa. På tisdagar är bär det av till en av de lokala barerna - Stollies. Jag skulle ju gärna följa med meen jag måste ju bli frisker så att jag kan festa i helgen när vi ska sova över i Melbourne!
 

Amazing race

 
I lördags va vi alltså i stan för att lära oss att hitta till olika platser. Mycket roligare än en traditionell rundvandring! 
Vädret va dessvärre inte rikitgt på vår sida så antalet bilder som jag tog blev begränsat. Det va riktigt kallt och jag va ganska så nöjd med att jag hade hela regnstället på mig. 
 
När vi väl tagit oss till en plats fick vi ett uppdrag som vi behövde fullfölja för att få en ledtråd till nästa plats.
 
 
 
En vänlig dam från Sidney talade om för oss att Dog's eye with Dead Horse va en paj med sås. A snag är alltså en grillkorv, a Stubby Holder en form av hållare för öl å den lättaste avo va naturligtvis en avokado - alltid dessa förkortningar... :)
 
 
 
 
På tågstationen fanns det en "gömd" byggnad i byggnaden...
 
Det gick inget vidare för min grupp på slutet men vi vann en frågesport på slutet vilket resulterade i ett tröstpris -20 dollar presentkort på mat. 
 

 
På vägen tillbaka mot campus stannade vi vid några av de italienska retaurangerna och åt en tidig middag. På bild: Emily från North Carolina och Lisa från Sverige. 
 
 
När vi gick mot bussen hem såg vi en den största fladdermus jag någonsin sett, typ minst 50 cm i vingbredd. Hade ingen aning om att det fanns så stora! Sjukt äckligt! 
 
 
 
 

"whadyabinupto"

G'day mate!
Här har regnat i dagarna två, naturligtvis inte hela tiden som det skulle ha gjort hemma men ordentliga skurar och åska. Det är lätt att förstå att det kan bli översvämningar här nere. På mindre en timme har de asfalterade gångstigarna utanför mitt fönster översvämmats med regn. 
 
Veckan har gått så fort och jag kan inte förstå att det redan är fredag. Idag har jag bland annat varit på en tur i naturresarvatet som ligger på campusområdet, ca 30 hektar med massvis med kängrur. Man bara måste älska alla dessa djur som finns här!
 
 
 
 
 
 
 
Igår hade vi en föreläsning om Austrialiens historia, kultur och Aussie slang. Väldigt roligt! För det går ju inte att missa alla konstiga ord. För att inte tala om deras förkärlek till förkortningar. Allt och alla får en förkortning! 
 

 
 På eftermiddage va vi på en av marknaderna i närheten. När vi lämnade campus va det +20 å strålande sol det ändrades snabbt till ett riktigt stormväder.
 
 
 
 
 



 Imorgon ska vi in till stan och leka "Amazing race". Det kommer bli super! Hoppas bara inte att det blir så mycket storm som de lovat. Fyra årstiden på en dag, tja man har väl inte varit i Melbourne om man inte upplevt det...
 
Avslutar med ett av världens bästa djur -sover 20 h per dag :)
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Dag 1, 2 och 6.

 
 
Har varken orkat eller haft tid att göra några uppdateringar här men här är iallafall lite bilder från mina första dagar i Australien.
 
Efter att ha suttit å velat hela första dagen beslöt jag mig till sist för att åka till Ikea för att köpa det jag behövde till mitt boende. Det va dock väldigt svårt att orientera sig på bussarna och spårvagnen. Det finns inga som helst skyltar som berättar var man ska eller vart man är. Inte heller ropar chauffören ut nästa stopp. Helt omöjligt när det är mörkt, vilket det blir tidigt här! Jag hittade med hjälp av busschaufförerna och några resenärer både dit och kom hem.
 
Lite uppdatering av mitt lilla rum:

 
 
 
 
Andra dagen åkte jag på en resa längs med The Great Ocean Road, där vi bl.a surfade, gick på en hike och matade kakaduor! 
 
Matade en å så kom det tio till...
 
 
 
På hike å jakt efter superfluffiga koalor!
 
 
En av de tolv apostlarna:
 
Alla är väldigt trevliga på min korridor även om det kommer att bli jobbigt att dela allt. Har nog hamnat på partyvåningen, så inget problem att träffa nya människor här. Lite svårare att sova om nätterna...
 
 
 
 
 

Australien

 
 
Efter en lång resa befinner jag mig nu alltså på mitt lilla studentrum strax utanför Melbourne, Australien. Jag verkar ha kommit till en trevlig våning där de flesta är australiensare eller britter. 
 

 

Igår var jag sjukt trött. Försökte hålla mig vaken men vid åtta råkade jag somna ifrån. Om det va jättedumt antar jag kommer visa sig imorgon. Det va fest här på min våning igår. Konstigt nog verkar det som att de har för vana att tysta ner vid tolv, iaf på vardagar. Ganska skönt eftersom jag bor precis vid trapphuset. När jag vaknade idag va all min yoghurt borta utom en liten burk. I vanliga fall hade jag blivit arg, nu blev jag mest glad över att jag fått behålla en för min frukost.Nu ska jag försöka registrera mig och ta en promenad!
 
Mitt rum: