Lång söndag


Idag har vi varit hos mormor. Mamma och Joanna hjälpte henne i trädgården medan jag pluggade lite. God middag och fika fick vi också!









Mitt nya hem

Nu har jag äntligen fått lite tid över så nu kan jag visa er några bilder av min nya lägenhet, fler kommer komma allt eftersom. Men här är de första.

Hallen:








Själva rummet:
(före






och efter flyttkatastrofen)






Badrummet:

Med badkar å tvättmaskin!


Och köket:

Joanna gjorde oss en god lunch första dagen.


Micke fixade hyllor :)




Min lilla kokvrå.


Mina kakaoburkar som jag hittade på loppis och mina glasburkar hittade sig en fin plats. Och diskstället som jag fått av Mia kom till användning.


Fina glas fick jag av Micke och stolarna som jag köpt på loppis och målat.


Skålen och såssnipan som jag hittade på fyndet passade utmärkt till min och mickes lunch.


Mums!

It takes a fool to remain sane

Igår var en mycket bra dag. Det var vamt och solen sken trots att metrologen på nyhetsmorgon sa att det i fredags var den sista sommardagen. Hur man nu kan säga så...

Micke och jag gjorde en god sallad med knaperstekt bacon och lite annat smått och gott och tog tandemcykeln på picknick. Vi satte oss vid vattnet på stranden, supermysigt! Den bäst lunchen den här veckan, slog till och med mina köttbullar i mitt nya kök. Vi fick till och med glass efter maten.  Tyvärr så glömde jag kameran i Jönköping så det finns inga bilder av denna dag...

Sen på kvällen drog vi till Malmö för att festivala oss. Vi tittade en stund på Jenny Wilsson sen åt vi festivalmat. Micke köpte churros och jag chokladdoppade munkar. Sen var det Maskinen som gällde. I onsdags när vi åkte från jönköping lyckades jag klantigt nog klämma tummen i bildörren. Tummen är numera blå och värker konstant.



Så det var lite speciellt att gå på konsert med en öm tumme, men jag lyckades skydda den bland alla hoppande människor.

Kvällen avslutades med The Ark och det var en väldigt trevlig konsert. Ola Salo är ju en fantastisk filur. Bra avslut helt klart!


Mot Jönköping

Lyckades efter några timmar få in allt i bilen, inte helt lätt vill jag lova... 
Hejdå!

<3 Havet

Igår var vi i skogen och på stranden hela familjen, så mysigt! Att vara nära havet och att gå på stranden kan vara något av det bästa jag vet.






Mamma och sally i galopp och Baloo springer med :)




Sötaste hund.

Chokladglass med citronsmak

Idag har jag gjort en tenta som gick B-A-J-S hade säkert tio fel! Så störigt... Men vi får se hur det går, känner lite att jag inte har den motivation som jag önskar att jag hade.

Efter lite pluggande tillät jag mig sitta i solen ett tag. Det var skönt att känna solen mot huden, kändes som det var längesen sist. Fast det var ju inte så längesen ändå. Man glömmer så snabbt att solen lyst när det regnar.

Jag fixade till min gamla docka lite:

Joannas likadana docka, som min såg ut innan..

Och resultatet:



Har aldrig riktigt gillat hur den såg ut i trä så jag blev ganska nöjd med resultatet.

22 och det regnar

Gårdagen var en trevlig dag. Fick massor med fina saker å pluggade inte alltför mycket. Riktigt trött på att plugga nu faktiskt, vill bara att det ska vara måndag så att jag får åka till Ikea och köpa allt som jag vill ha till min nya lägenhet. Var även en snabb tur uppe i stallet och pussade på Sally och katterna. På kvällen var vi, familjen, kusinerna och mormor, och åt på La petit i Helsingborg. En lagom födelsedag. Det enda som egentligen saknades var Micke, men vi ses om mindre än en vecka nu! :)


Å förresten Cec: det bor en liten skata i mig också. Jag har alldeles älskat ner mig i min silvriga bricka.

Tåg

Känns som att jag har åkt mycket tåg den senaste tiden. Har nästan glömt hur mysigt det kan vara. Idag har jag fikat med min trognaste läsare. Å jag fick ett paket! Perfekt för en plugghäst som jag :) Jag gillar suddigummina skarpt.

Jag <3 siden

Idag har det varit lite extra svårt att plugga. Allt jag kan tänka på är hur jag ska ha det i mitt nya hem. Vilka gardiner jag ska välja, om jag vill ha någon tavla, hur jag ska få med mig allt upp till jönköping tillsammans med min systers packning som börjar växa fram som en hög i vardagsrummet, ja det är helt enkelt mycket. För att inte tala om allt som jag vill köpa. Det finns så många fina saker! Å jag är samtidigt väldigt nöjd för det är precis den här känslan som jag har längtat efter så länge -att flytta hemifrån och få något eget, på riktigt!
Tur att jag fyller år om 24 timmar! :P

Jag kunde efter några timmars pluggande inte låta bli att ordna inför flytten och blev ikväll klar med ett av mina projekt och loppisfynd. En pall i 50-talsstil. Hittade tyvärr inte bilden för hur den såg ut innan jag fixat med den men den var lackad på benen så att de var mörkt bruna å hade ett gult glansigt tyg med små vita blommor på. Jag valde dock att ta bort lacken, måla benen och klä om sitsen.
Och resultatet blev ett rosa sidentyg som Micke köpt till mig i Kina för fyra år sedan.

Glädje

Det har inte hänt så mycket de senaste dagarna och ändå har allt hänt. Idag var jag och Joanna och tittade på några rum, som vi nu ska flytta in i. Kommer bli mycket bra tror jag!
Annars har det varit plugg på chalmers, även om jag försökt komma undan lite... Lagat mat och sånt kul...

M-huset

Det är där jag har tillbringat stor del av de senaste dagarna -pluggandes... Idag kändes det riktigt segt och motivationen är inte direkt på topp. Det känns ju liksom som om jag redan tentapluggat till denna kursen, vilket jag ju faktiskt har. Jag som kände mig så färdig för tentan i maj -Töntigt, är vad det är att inte få skriva tentan.
För övrigt så har Joanna bestämt sig för att plugga å hon har kommit in i Jönköping så det ser ut som att jag får lillasyster nära till hösten. :) Det gillar vi!

muffins och drakar

Idag har jag och Micke varit duktiga och pluggat hela dagen. Sedan lagade Micke kålpudding -beiget enligt mig.. Jag lagade kladdkakemuffins men vi glömde sätta på ugnen ordentligt så de blev lite misslyckade, men goda ändå. Till underhållning blev det Flyga drake, som jag grät mig igenom. En helt okej måndag.

Ösregn med förhoppning om uppehåll

Härliga hästar och duktiga svenska ekipage! Så kul att se Mister Pooh och Nicklas Lindbäcks fina runda för att inte tala om Sandra Gustafsson på Top Select som var de enda inom tiden igår.
Malmö City Horse Show är min absoluta favorit, det finns så mycket kul där. Såg världens sötaste katt, en gigantisk kanin och en gigantisk hund, fina hundar, fina nordsvenska hästar och massor med folk. Väldigt glad är jag som fick klappa får, till Joannas förtret som påstod att jag luktade får hela dagen sen...
Böckerna som kommer vara mitt absoluta tidsfördriv två veckor framåt.
Carolin i båt i danskland.
Fin båttur i måndags utanför kullaberg med Mickes familj. Å alla djuren visade upp sig så att mamma och Joanna fick se dem. Både säl å tummlare!
Funderar på att åka till Göteborg.

Fälttävlan

Malmö city horse show idag!