Lämnar Melbourne

Nu är skolan slut, likaså livet på Menzies College.

 
I måndags hade vi julmiddag på min våning. Riktigt trevligt å MYCKET mat! Jag bidrog med sill till maten å pepparkakor till efterrätten, vilket jag tror va uppskattat.
 
 
 
 
 
 
Några av mina favorit-floormates, Larry, Jade, Amy och Ange :)
 
 
 
Roliga Dimps och Maddie! 
 
Å i tisdags gjorde jag min sista tenta här, och kanske min sista tenta någonsin. Känns lite underligt att det bara är uppsatsen kvar när jag kommer hem. Fast så känns det ju inte riktigt som jag läst i snart fem år heller…

Kvällen spenderades i city där vi käkade supergoda burritos å hade skönt häng på en av roof top barerna. En lyckad kväll som slutade med dans.Onsdagen spenderades även den i city. Det va 30 grader varmt å ja, det va VARMT.

Igår va det sista festen på campus, The Ex-Party. Trevlig kväll, mycket folk å dans. Mindre trevligt i morse när jag va tvungen att checka ut innan tio, men jag vaknade å hann packa ner det sista. Så nu är jag utcheckad från Menzies och inväntar flyg till Surfers Paradise med Elin. Kändes konstigt att ta ner allt i mitt rum och stänga dörren för sista gången. Trots att jag tycker väldigt illa om rummet egentligen, har det med tiden ändå blivit mitt hem här. Å alla mina floormates.  Nu ska jag leva backpacker-livet ett tag. Med alldeles för mycket packning, dvs all packning.

 Har införskaffat mig en college hoddie :P 

Jag ska försöka vara flitig å lägga upp bilder så att ni också får njuta av solen på avstånd..

 

Cheers!

 

 

 


En svettig tenta

Bokstavligt talat. Det är så VARMT i examinationssalarna. Sen hade jag glömt bort att det skulle bli fint väder idag så jag hade en varm klänning, strumpbyxor å converse, extra varmt!

Idag har jag efter mer än fyra månader här sett min första spindel! Nej, jag har verkligen inte letat efter dem. Är säker på att det funnits spindlar i min närhet tidigare, men jag är glad att det inte hänt förrän idag. Jag är också glad för att den satt på en stolpe vid ett övergångsställe som jag inte behövde så vid så länge under min lilla löprunda, som för övrigt var svettigare än tentan...

Cheers!

Thanksgiving

Har suttit och sammanfattat föreläsarnas lecture notes inför tentan imorgon. Det är ett open book exam så utav totalt 174 sidor notes blev det 96 slides att ta med till tentan imorgon. Nu ska jag bara se så att jag kommer ihåg det mesta, för det lär ju inte finnas tid att läsa under tentan. 
 
 
 De amerikanska utbytesstudenterna i vårt gäng ordnade med en tidig Thanksgiving middag. Alla hade gjort så mycket mat och allt va väldigt gott! 
 
 
 
Rubin, som idag lämnat Australien, hade gjort supersöta  mini-semlor! 
 
Fina värdar
 
 
Å så kalkonen förstås! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finals

Här i Australien har man finals i slutet på terminen, vilket innebär att alla fyra kurser examineras under samma tentaperiod. Jag är nu mitt inne plugget å har gjort 1/3 tentor. Å utan att överdriva var det den värsta tenta jag gjort i hela mitt liv. Frågorna i sig var helt rimliga, men tidsbegränsningen var helt omöjlig. Jag hann inte avsluta hälften ens!


Nästa tenta är på måndag och jag hoppas att jag hinner gå igenom det mesta innan dess. Alla kurser känns väldigt omfattande och större än de där hemma. Men så läser ju de flesta tre kurser och inte fyra som vi måste göra.

Jag kan inte riktigt fatta att det är mindre än två veckor kvar av livet på campus nu. Längtar ihjäl mig efter att få ut å resa och få njuta av lite sol. Vädret i Melbourne har tydligen varit ovanligt dåligt, även om jag tycker det är ganska behagligt med 17-22 grader. Jag gillar dock inte de regniga 14 graders dagarna, å det hade inte skadat om soldagarna varit något fler. Mest av allt längtar jag tills jag är klar med alla exams. Det känns som att alla har sina sista nu. Igår åkte den första av mina vänner som åker hem, Jackie. Å fler avsked väntas i nästa vecka. Just nu känns det som allting gått så fort.


 

Tråkig lördag

Idag har det inte hänt nånting. Jag har slöpluggat men mest tittat serier å gått promenader. Ganska skönt ändå.

Skrattar lite varje gång jag ser denna bilden. Vet inte vad som är bärst, Maddies min eller kostymen :D

Melbourne Cup

Det händer inte så mycket här just nu. Har haft ett par jobbiga veckor med mycket plugg och alldeles för lite sömn. Nu är vi inne i tentaplugget men igår kunde jag inte låta bli att åka in till Melbourne Cup, hästracen som tydligen är en så stor grej här att det är en public holiday. 
 
En ganska bra helgdag om du frågar mig. Det fanns ett överflöd av både hattar å hästar å ja, jag vet inte riktigt vad som kan gå fel med det konceptet! 

Det fanns allt från små, diskreta, fina, liggande, stående, hängande, färglösa, färglada stora, fula och konstiga hattar. Väldigt roligt att titta på. Och hur alla valt sina egna speciella hattar. Det fanns så många olika. Borde helt klart bäras mer hatt...
 
 
 
En av de saker jag tycker bäst om med ridning är att man kan hålla på med det så länge. Titta på denna gubben som va funktionär. Han va säkert närmare 80 och galopperade fortfarande runt på banan.
 
Eftersom det va vår första gång på en galoppbana va vi självklart tvungna att betta på några hästar också. Jag bettade på två. Nr 6 för vinst & 8 för en placering, två fina hästar. 
 
Det va ett spännande lott och nr 6 vann! Gjorde helt klart min dag :D (nr 8 vet jag inte var han tog vägen..) 
 
Men det bästa va nog när en av hästarna kom lös. Han va lite för taggad å kastade av ryttaren en gång redan innan de kommit ut på banan. Sedan en gång inne på banan, å tänkte väl då att det va lika bra att få loppet överstökat. Han såg så lycklig ut där han sprang i full karriär runt. Funktionärerna försökte komma i fatt honom, vilket inte va det lättaste. Inte blev det bättre av att pubilken jublade åt spektaklet heller. Men hysteriskt roligt för alla som inte bettat på just den hästen...