ineffektivitet

Idag har varit en trevlig dag. Möte med mentorskapsprojektet, lite plugg innan lunch, VÄRLDENS längsta lunch, ineffektivt pluggande, shopping på stan och filmmys med lillasyster.
Imorgon bär det av mot Stockholm med mentorskapsprojektet, vilket ska bli väldigt kul. Lite stressad över allt jag måste försöka hinna med i helgen bara, men det löser sig säkert.


Jag tror har dödat min fina chili! :'( Så här fin var han innan jag åkte hem över helgen...
ineffe

Häst, häst, häst, så mycket häst!

När jag kom hem i helgen skulle jag äntligen få rida lite. Men som vanligt är det alltid något som inte är som det ska. Sally har lyckats dra på sig lymfangit och bli halt, stackarn. Så igår blev det besök av veterinären istället. Typiskt nu i det fina höstvädret och allt.
Saknar hästarna och ridningen så sjukt mycket just nu. Längtar tills jag blir stor och kan köpa mig en fin häst!
Hittade en bild på lilla Häxan med bästisen :)
Finaste Taboo <3

Sally:
Å Calle, så saknad!

Dumma rättsfallsreferat!

.

Ikea och Champagne

Det blev lite fler köp på Ikea igår, dock ingen säng. Hyrbilen var upptagen men idag har vi bokat den.

Tillbaka till civilisationen

Det är åtminstone så det känns nu när mitt internet blivit inkopplat! Så otroligt skönt och nu kan jag vara lite mer aktiv, i typ allt.

Igår var kul. Selma hade förfest och sedan gick vi till Caj. Det var evigheter sen jag var ute sist.
Joanna hängde på vilket var lite extra kul, även om hon nog var lite i chock över att se storasyster festa...
Idag är en bra dag för idag kommer förutom en ny säng (hoppas jag) även Micke. :D

ps. Det är sol också! ds.

Stillsamt

Jag har spenderat helgen i Göteborg och är nästan frisk från min förkylning. Två bra saker alltså. Både jag och micke var lite småkrassliga så det blev mycket tv å mys. Får skylla på att det regnade som det nästan alltid gör i göteborg...



Det var en härlig känsla att komma hem till min lägenhet idag! Måste bjuda över vännerna snart... :)

Feberyra

Jag är så trött på att vara förkyld. SÅ nu var det sagt.

Jag är nu tack vare Joanna anmäld till göteborgsvarvet. Håll tummarna för att jag inte den 13 maj 2012 avlider i värmen någonstans på göteborgsgator.
Godnatt

Fredagsmys igår


I brist på kavel fick termosen rycka in :)




Jag vill också ha guldfärgade skolböcker!


poolparty i mitt badkar :)





Konstitutionell revolution och sömnproblem

Det som är kul med Jakob, vår lärare, är att han känns så engagerad i det han lär ut. Ett engagemang som jag ibland kan sakna hos andra lärare. Jag tror att det är därför så många faktiskt tycker att Jakob är en bra lärare och att man lär sig mycket utav honom.

Jag är ju väldigt nöjd med mitt val att läsa juridik, då jag tycker att det är spännande eftersom vi alla berörs av det, hela tiden. Varje köp, bostadsbyte, anställning osv., omges och regleras av juridiken. Detta innebär ju också att det är lätt att hitta områden som engagerar en personligen.


Speciellt roligt tycker jag det är när man på föreläsningarna kan känna att man berikas med kunskap om hur samhället faktiskt fungerar och styrs. Vissa saker som man kanske annars inte hade reagerat på, eller inte upptäckt. En sån intressant sak tog Jakob upp under dagens föreläsning; vad han menade var HD:s konstitutionella revolution. Givetvis handlade det om ett rättsfall som HD dömt där Jakob ansåg att man gjort en bedömning för att uppnå ett visst resultat utan att egentligen titta på de faktiska omständigheterna. Jakob menade att han tyckte sig se en trend där HD alltmer tycktes ta på sig rollen som moralens väktare där resultatet förblindade vägen och metoden fram till detta. Han pratade om en konstitutionell revolution där domstolarnas roll ingriper på det som egentligen kanske bäst bör göras av lagstiftaren och som resultat medför att vi frånsäger oss en del av den demokratiska makten. Troligtvis agerar HD på detta vis då det trots klagomål inte hänt något från lagstiftarens sida, men frågan är om det är rätt.


Jag tyckte det var väldigt intressent, men har förmodligen inte lyckats förmedla det så bra. Så för er som är intresserade av allt annat jag gjort idag...


Jag kunde inte sova inatt, förmodligen för att jag sov hur mycket som helst dagen före. Funderade ett tag på att strunta i att sova helt eftersom jag var så pigg och klockan så mycket. Men beslöt mig sedan för att det vore oklokt att vända på dygnet. Så här sitter jag nu i skolan, för trött för att läsa de rättsfall som jag måste läsa. Jag läste dessutom fel rättsfall igår -irriterande.
I övrigt är det sol i Jönköping idag och vackert. Något som jag alltid kommer tycka om med denna staden är dess vackra sjöar.

Sjuker och utan internet

Det är vad jag är just nu. Det är sjuuukt segt. Idag mår jag iallafall lite bättre än igår. Dagen som jag spenderade i sängen. Det är helt sjukt hur mycket man kan sova när man är just sjuk.

Hoppas att jag får internet snart. Å att mina monster försvinner!

Hejdå!