28 december

Äh, denna jul var ju ett skämt! Jag har spenderade största delen av förra veckan i sängen. Å julafton var inte mycket bättre, vart tvungen att ta mig till doktorn som sa att jag hade lunginflammation. Så jag fick antibiotika och är nu (enligt mig själv) frisk som en nötkärna (om man bortser från hostan och de allmänna andningssvårigheterna). Massa julklappar fick jag, förvånande nog. Jag måste ha varit riktigt snäll i år utan att ha märkt det själv! Mest glad blev jag för de finfina Iittala-vinglas som jag fick av Joanna. Precis sådana som jag önskat mig, i flera år. Idag har jag dessutom varit i stallet för första gången på månader. Fick både pussa å sitta på lilla Sally. Så bra, så bra. Sen att jag inte orkade mer än två varv i trav innan jag höll på att dö av hostande och annat trams är en annan sak som behandlas någon annanstans. I denna blogg finns det nämligen bara utrymme för roliga å intressanta saker, därav det fattiga antalet inlägg... Näää, nu tycker jag att Micke kan komma så att jag har någon att prata med. Baloo springer bara runt och letar julklappar under granen, som för övrigt var den bredaste gran jag sett (sen slaktade mamma halva...).

22:e december

Sämsta veckan någonsin. Jag vill bli frisk!!!


20:e december

Idag är det begravning å jag är sjuk. Fick feber i söndagskväll och hade inte klarat att göra tentan igår om det inte var för Mickes hjälp. Nu är det bara att hålla tummarna för att jag blir bättre under dagen.


8:e december

Vila i frid morfar. ♥


7 december

Vet inte vad det är med mig. Är sjukligt trött. Trött på allt.

2 december

Idag händer det!

Blev irriterad igår när jag hörde Rossana Dinamarca, som är partiledarkandidat för V, säga att informationsskyldigheten hos HIV-smittade borde tas bort. Hennes argument är att det finns många som inte vågar testa sig för att de är rädda för att dra på sig denna skyldighet. Men ärligt, är det inte så att de som tror att de kan ha blivit smittade undersöker sig för att försäkra sig om att de ska kunna få den eventuella vård som de behöver. Dessutom är ju denna informationsskyldighet till för att förhindra spridning. Självklart är det HIV och inte HIV-personer som ska bekämpas, jag undar bara hur Rossana menar att slopandet av informationsskyldigheten ska skapa trygghet?  Känns väldigt främmande för mig.

1 december

Nu börjar nedräkningen! Å ja, jag tycker om just denna nedräkning som får oss att höja våra förhoppningar om julen för varje dag som går. Det är något speciellt med det där med jul och även fast förväntningarna inte alltid uppfylls så kan jag lik förbaskat inte låta bli att hoppas på att just det här året kommer att bli perfekt. Det är något vackert i att många människor längtar så mycket till julen. För många är det säkert ledigheten som en chans att få pusta ut ett tag. Möjligheten att få träffa och umgås med familj och vänner. För mig är det helt klart en av den bästa högtiden! Alla är glada och man får tända massor med ljus och äta massor med choklad -vad kan bli bättre än det?!

ps. Jag gillade första avsnittet av julkalendern, Tjuvarnas jul, var lovande. ds.