Vinterns sista dag

 
Från Tropical Party i fredags: 
 
 
En fest på en båt..
 
 
Har försökt få ut så mycket som möjligt av dagen idag. Pluggat, tvättat, brunchat med Elin på annexet, varit på Queen Victoria Market, fikat vid yarra river och fått på AFL. Soligt å väldigt trevlig dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imorgon är det 1 september (egentligen nu eftesom klockan är efter midnatt här...) vilket innebär att det är VÅR! De har dessutom lova 25 grader å solsken så det kommer bli najs.
 
Från dagens  och min första AFL match: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En väldigt speciell sport. Otroligt förvirrande till en början, å jag måste väl egentligen medge att det fortfarande är lite förvirrande, men ganska så händelserik match. Massor av tacklingar å tydligen verkade det mesta vara tillåtet, även om det buades i publiken vid vad jag antar räknades som fult spel.
 
Godnatt/Eftermiddag! 
 
 

Pluggdags

Glömde ju skriva om veckans roligaste händelse. För er som tror att det har med studierna å göra kan inte ha mer fel. Det känns som om jag sitter med högar av böcker och uppgifter som ska läsas eller förberedas. Har väldigt mycket att jobba undan nu innan jag åker hem på visit. 
 
Igår fick jag och Micke en liten trea i Göteborg! Kommer att bli jättebra å nära till Joanna. :D 
 
Ikväll är det bal, undrar hur jag har kunnat signa upp mig på så mycket saker när jag egentligen borde plugga, men det löser sig nog. Sova kan man göra någon annan gång... 
 

Helgen

Kräftskiva

Det va ju ett tag sedan jag skrev nu, känns som att tiden går väldigt fort. I fredags hade vi som jag nämnt tidigare kräftskiva - mycket trevligt.
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi bjöd de andra internationella, och några aussie, studenterna på en svensk kväll med kräftor, ostpaj, snapsar, snapsvisor och sånt som hör till. 
 
Spice Market

 Jag åkte in till Richmond på
 lördagsförmiddag en för att träffa Nadja. Vi skulle köpa mat inför kvällens födelsedagsfirande. Lördagsmarknaden i Richmond kommer jag garanterat återkomma till. Det tog oss hela dagen att inhandla och få allt i ordning.
 
Utsikten från Nadja och Francescos lägenhet på 15 våningen, med utsikt över staden och havet, är helt underbar. Jag hade dock inte tid å ta någon ordentlig bild.
 
 
 
Efter tacos och mingel bar det av till en av Melbournes nattklubbar, Spice Market. Ganska trevligt ställe med bra blandning av musik. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Open day på Menzies

Igår hade vi födelsedagsfirande inne i stan för mig och Nadja (mer uppdatering om det snare). Idag vaknade jag vid halv nio utav att någon blåste löv utanför mitt fönster. Möttes sedan av ett skinande rent kök. Jag tror att det är svårt att förstå hur ovanligt det är här om man inte varit här. Söndagar är normalt sett en mardröm. Köket och toaletterna är så äckliga att man önskade att man bodde på det sunkigaste hostlet i stan. Idag fanns det inte en enda smutsig tallrik, inget matspill på golv, väggar eller arbetsytor, diskstället va tomt från odiskad disk, inte ens diskad disk fann där, innetofflorna klistrade inte fast i golvet och det fanns inga smutsiga smörgåsgrillar.
 
 
 
 
 
Detta är FALSKT! Runt colleget går representanter från Menzies och visar folk hur det är att bo här. Ingenting stämmer. Det finns toapapper på toaletterna. Toalettsitsarna sitter fast på toalettstolen och ligger inte slängd vid sidan om. Det är inte tandkräm över alla handfat och heltäckningsmattorna är nytvättade. 
 
 
Jag undrade var de gjort av all skit, hittade sedan svaret i ett av skåpen. Städning under mattan som ekorrarna i snövit...
 
Inte okej!
 
 
 
 

In court

Idag gjorde vi ett försök att åka till domstolen för att sitta med på en förhandling, vilket vi behöver göra för att skriva en court report. Det fanns dock endast en förhandling under dagen, resterande som va inbokade dök inte upp å sånt. Å den enda som skulle hållas beräknades hålla på i minst två dagar. Så det får bli ett nytt försök imorgon. 
 
Jag har så svårt för att ta domarna seriöst när de bär den där fula grå peruken. Störtlöjligt! Dessutom va man tvungen att bocka sig för domarn när man gick in och ut ur salen, lite små konstigt sådär...
 
 
Igår fick jag paket på posten!!!! :D
 
 
Tack så jättemycket!  
 
Va även på Ikea och köpte lite förnödenheter :)
 
Imorgon vankas det kräftskiva, kommer bli så kul!!!
 
 
 
 
 
 

Surf och roos

Födelsedag -Hurra, hurra, hurra! 

Nu är jag 24 år och fyra dagar. Det va solsken på min födelsedag och jag kunde för första gången lämna jackan hemma. Det är konstigt att det är vinter här, och ännu konstigare är kanske att jag fyllde år mitt i vintern i år...Fast när vintern ser ut såhär:
 
så kan man kanske leva med det....  
 
Satt och jobbade undan lite skolarbete på förmiddagen, fick dock lite sovmorgon och en extra lyxig frukost.
 
Firade sedan med en trevlig lunch
och fika tillsammans med Christian
och Elin. På kvällen bar det av mot
Philip Island och surfningen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Surf Trip

Helgen va helt underbart trevlig. 
 
Som en sann amerikan va Peggie förberedd med en burk peanut butter som mellanmål på resan. 
 
 
 
Det va lite lägerkänsla över hur vi bodde, vilket vi kanske inte riktigt va förberedda på men det va mysigt. Det va lite kallt första natten då elementet slutade fungera och vi va lite dåligt förberedda.
 
 
På kvällen va det mys framför brasan. 
 
När jag vaknade gick jag en liten promenad runt på området och upptäckte då att havet låg precis nedanför gräsmattan framför byggnaderna, något som vi inte sett i mörkret när vi kom fram.
 
  På gräsmattan studsade det små wallabies
   (eller om det kanske va wallaroos vet jag       inte...) och solsken!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Maten under helgen gick inte direkt under  hälsans tecken. 
 Det fanns nutella, peanut butter eller jordgubbssylt att välja  på. Å så amerikanska pannkakor med sirap. Jag  valde det  självklara - choklad på allt!
 
Första surfdagen va fin.Efter lite uppvärmning och
genomgång av hur vi skulle göra va vi redo att ge oss ut bland vågorna. Vattnet va inte lika kallt som för en månad sedan då vi va i Lorne. 
Solen värmde säkerligen lite den med. Instruktörerna här kändes mer pedagogiska än förra gången. Det va riktigt roligt, jag tänkte inte på några hajar alls.
 
 
 
När jag va på väg för att ge upp för dagen kunde jag dock inte låta bli att fråga hur vanligt det va med hajar här. Svaret va att det va mycket vanligt. Tydligen fanns det ett vithajsområde bara några kilometer från den lilla stranden som vi var på. Där lade honerna sina ägg och eftersom det finns gott om säl är det ett perfekt ställe att jaga på.
 
 Bild på Smiths Beach där vi surfade
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter lunchen fick vi möjlighet att besöka en liten djurpark, där hängde vi hela eftermiddagen med alla härliga kängrur. Så fruktansvärt roliga, konstiga och supersöta.   *Bildbombsvarning*
 
 
Den här lille killen måste va det sötaste jag sett
på länge! 
 
 
Åtminstonne tills jag såg denna lilla minisen...
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tror att de är någon form av wallabie, men det
verkar finnas så många olika sorter. 
 
Förhandling med herr kängis:
 
Min nya vän:
 
 Jag kallar honom Stig, eftersom han  påminner mig om Joanna. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det fanns även andra djur:
 
Gulliga små wombats, ser ut som nallebjörnar.                Ett par gäss och deras gässlingar.
 
 
 
 Ett par glupska kausarer! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Söta och sömniga koalor! 
 
Lyckades dock få en bild
på en typ vaken koala. Fast jag tycker nog att de är sötare sovandes. Deras ögon är liksom oproportionerligt små. 
Ungefär tre sekunder efter denna bilden togs somnade han om igen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Andra och sista surfdagen va om möjligt
ännu roligare. Det kändes som att jag fick
lite mer grepp om det hela och jag lyckades få lite mer kontroll efter det att jag ställt mig upp på brädan. 
 
Det är ganska ansträngande att surfa, speciellt svårt är det att ta sig ut i vattnet. Strömmarna är ganska starka och vågorna stora. De sköljer över en och drar en tillbaka in mot stranden. Så det gäller verkligen att andas på rätt ställen om man vill undvika att svälja halva havet, vilket i och för sig var ganska oundvikligt. 
 
 
För att fånga lite bättre vågor följde jag med David och Carl en bit längre ut, jag hade ju sett att de gjort det innan med lyckat resultat. Det va rätt så lugnt just då så det gick bra att paddla ut på brädan. Väl ute väntade vi på att det skulle komma någon bra våg när en av instruktörerna plötsligt börja ropa efter oss. Han säger till oss att hålla oss på våra brädor och paddla in mot land. Typiskt tänker jag, självklart ska jag råka ut för en haj. Varför skulle han annars säga till oss att hålla oss på våra brädor och skynda in? 
 
 
Jag skyndar mig självklart så gott jag kan, men av ren panik kan jag inte hålla mig kvar på min bräda utan faller gång på gång av. Under tiden hinner dessutom ett par riktigt stora vågor ikapp mig och kastar mig och brädan åt olika håll. När jag inser att jag överlevt vågorna hör jag hur instruktören fortfarande ropar på mig och säger åt mig att hålla mig på brädan.
 
Jag ser hur Carl och David är en 
bit framför mig. Det känns som om jag inte kommer någonstans och jag känner hur jag tappar kraft i paddlingen. Jag är fortfarande helt säker på att det rör sig om en haj å tänker att jag inte kommer hinna in.
 
Beredd att ge upp och acceptera mitt öde som hajmat hinner jag komma tillräckligt
nära instruktören för att höra att han säger
att jag ska hålla mig lite närmre stranden
så att jag inte hamnar i de stora vågorna.
 
Hajen fanns alltså bara i mitt huvud... 
 
 
 
 


The American way

Här finns väldigt många amerikaner på campus. Efter att ha konstaterat att de verkligen friterar nästan allt så hade vi igår en kväll i amerikansk anda. Amerikansk musik och friterade Oreos. Å självklart peanut butter. Man kan tydligen även ha peanut butter på allt.
 
Ett glatt gäng :)
 
 
 
 
Emily va inte riktigt nöjd med resultatet, så jag antar att vi får göra om det en annan gång :)
Jag måste nog säga att jag föredrar Oreosen som de är. 
 
 
 

Taco Bill

Har överlevt dagens seminarier. Det första i Criminal Law var riktigt bra. Läraren är pedagogisk och går igenom alla steg noggrannt. Däremot känns Constitutional Law fortfarande lite förvirrat. Har suttit och försökt bena ut allt på egen hand idag efter seminariet, och det känns lite bättre. Jag ligger dock fortfarande efter sedan jag va sjuk vilket känns jobbigt. Speciellt eftersom jag förmodligen inte kommer kunna plugga i helgen.
 
 
Idag fyller Jackie år så vi firade henne med tacos och margaritas. Mango-margaritan va farligt god, smakade mango -världens bästa frukt!
 
Emily och Jackie
 
 
Rubin från Sverige, Simone "Simo" från Frankrike och David från Sverige.
 
Vi va ett långt bord på 18 man. Ett par fransmän, en kanadensare, väldigt många amerikaner och lika många svenskar :)
 
 
Jag, Callie och Emily båda från North Carolina

Imorgon ska jag läsa hela dagen lång. Hade velat åka till Ikea å köpa kaviar, men vi får se vad som hinns med...
 
Godnatt/eftermiddag - upp å ner och sånt!

Tjejkväll

Har haft en riktigt mysig kväll tillsammans med några av tjejerna. Massa ost, choklad, ansiktsmasker å film! Förtjänade vi efter första omgången av Elins träningspass. Har massor med träningsvärk. Va dessutom ute å sprang igår, ingen höjdare Joanna... Jag är tveksam till Gbg-varvet alltså....
 
Michelle från Kanada, Emily från USA å Elin. 
 
En bunt med spöken :)
 
Jackie från USA å så Elin å jag. :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blåsigt värre

Att vädret här är lite kyligare än hemma har väl inte undgått någon men det som förvånade mig mest är att australienarna tycks glömma bort hur det är när det inte är så varmt. För det första är alla hus dåligt isolerade, oftast i betong eller tegel, vilket gör dem väldigt kyliga. Det är inte sällan det är varmare ute än inne. Jag kan ju förstå att de kanske inte tycker att det är så farligt med en kylig månad eller två, men vad jag inte kan förstå är att de inte verkar vilja stänga av luftkonditioneringen. Det fullständigt stormar inomhus av all kall luft från fläktar å dyl.!

Kanske vill de simulera vinden där ute? Sjukt blåsigt överallt.


Fairy bread

Mycket är konstigt här på andra sidan jorden, inte minst maten. Igår fyllde en av tjejerna i korridoren år så det va tårta å fairy bread för hela slanten.

Fairy bread är alltså vitt bröd med smör och strössel. Tydligen en riktig aussie delikatess!

 
Själv höll jag mig till mina pannkakor som jag tillagade i en av mina vattenflaskor i brist på en visp -mkt bra lösning Joanna! Ingenting är dock lika gott här som hemma, det måste vara smöret som är annorlunda...
 
Cheers!
 
 

1 månad i Oz

Nu har jag varit här i en hel månad. Det har gått fort, fast samtidigt lite långsamt. På något sätt känns det som om jag varit här längre. Jag har repat mig efter min förkylning nu, vilket är väldigt skönt. Har försökt att komma ikapp med skolan, med blandat resultat. Hela skolsystemet här är lite annorlunda så det tar tid innan man vänjer sig. En sak som skiljer som från hemma är att man läser alla kurser parallelt, vilket innebär att jag nu läser fyra kurser samtidigt. Det är även fler uppgifter att göra som ligger till underlag för betyget, vilket gör att man hela tiden måste plugga och förstå saker och ja, det blir inte lika självständigt som lärandet många gånger är hemma. 
 
Igår va vi ute å käkade på en mycket trevlig men högljud asiatisk restaurang i Richmond. Godaste asiatiska maten hittills! Det kommer med all säkerhet bli fler besök dit. Därefter blev det barhäng. Jag är helt för de mindre ställena utanför själva stadskärnan. 
 
En Cosmo -såklart!
 
Lite lånade bilder av Elin på mig, Elin och Christian med colgate-leendet :)
 
 
 Idag vaknade jag lite senare men vad gör det när jag hade en så trevlig kväll igår. Jag hann i allafall iväg till söndagsmarknaden, som hålls här på campus, innan de packade ihop. Väldigt mysigt! 
 
 
Sedan en promenad runt campus med Elin medan vi väntade på att tvätten skulle bli klar. 
 
Imorgon blir det en fullspäckad skoldag med både föreläsningar och seminarier. 
 
 
 

Party pooper

College livet tär på mig, mest för att jag inte får sova om nätterna, vilket är okej när jag själv är ute å har det kul men mindre okej när jag måste plugga och verkligen behöver sova. Det känns som om jag inte sovit ordentligt på evigheter å eftersom jag varit lite småsjuk från och till har jag ju inte festat mycket själv sedan jag kom hit. Men att bo på Menzies College, eller åtminstone i den norra vingen där jag bor, är som att bo i ett konstant pågående party där ljudnivån höjs alterfter att småtimmarna närmar sig. 
 
Usch, jag vet att jag låter både gnällig och tråkig men  jag har inte sovit en hel natt sedan jag kom hit...
 
/ Tant Carolin
 

Australiensisk vinterfeber

Igår sov jag hela dagen! Idag har jag trots megaförkylning masat iväg till två seminarium och en föreläsning. Det gick väl sådär, det är lite svårt att följa med men det bli kanske bättre när man vant sig vid allt. Hoppas på att få vara feberfri så att jag kan läsa ikapp lite nu i helgen. Å ja, jag menade helg, för det är så att här i Australien kommer jag ta helg varje onsdag... 
 
 
Även om vi ju alla vet att jag kommer plugga i alla fall :)
 
 
Nu när jag mest legat i sängen i flera dagar har jag saknat nyponsoppa, lingonsylt, Baloo å andra saker som inte är så lätt att få tag på här down under, så är det vissa saker där hemma som jag ändå saknat lite extra..
 
  1. Soliga dagar som bäst spendaras med finaste syster
     
  2. Mamman!
     
  3. Ja, det finns ju ingen bättre! <3
     
     
  4. Sally med värdlens lenaste å gosigaste mule, som nu fått ett nytt hem 
     
  5. God choklad
 
Å mycket mycket annat...
 
 
 
 
 
 
 

Första veckan i skolan avklarad

Sjuk igen....

 
Det verkar inte som att min kropp vill samarbeta just nu. Kanske beror det på bristen av sömn, men jag har faktisk försökt att ta det lugnt den senaste tiden. Hoppas mest att jag ska piggna till tills imorgon då jag har mina första seminarier. Är lite nervös över hur det ska gå, om jag läst på tillräckligt och om jag ska våga svara på frågor. En konstig sak med att plugga på universitet här är att man har läxor. Känns väldigt konstigt. Att första läxan dessutom är att klippa ut en artikel från en tiding gör inte saken bättre.
 
Vägen från mitt college till skolan:
 
 
 
Mer uppdatering senare, om jag är tillräckligt frisk för att gå imorgon dvs. 
 
Tiden har gått väldigt fort även om jag haft ganska lite att göra bortsett från att jaga böcker. På colleget har det varit aktiviteter varje kväll. Maskeraden bloggade jag ju om tidigare, utöver det hade vi "scribble party" i onsdags, där alla klädde sig i vitt och skrev på varandras kläder.  
 
 
Jag har tydligen en väldigt speciell dialekt när jag pratar engelska, alla kommenterar den...
 
 
 
Naked for Satan

I fredags åkte vi till ett ställe i Fritzroy, ca 25 min från Campus, som hette Naked for Satan. Där käkade vi tapas-liknande rätter och hade det trevligt. Stället är känt för sin fina utsikt från takterassen och jag måste medge att den va otroligt fin. Trevlig kväll med trevligt sällskap.
 
 
 
 
 
 
 
Melbourne Museeum


Lördags åkte vi in till city och ägnade eftermiddagen på museumet. Trevligt och ganska så lugnt lördagsnöje. 
De bjöd bland annat på äckliga saker på burk..
 
 
 
 
Som tur va hade de andra saker som va mkt trevligare att titta på också.
 
 
 
Även om det döda va deras största favorit.
 
 
Nu ligger jag slagen i feber å hoppas att jag mår bättre efter lite te.

Cheers!